Är svenska webbhotell sämre?

Är svenska webbhotell sämre än de i övriga norden och europa?

serverhallUnder de år jag jobbat med webbutveckling och produktion av webbplatser/hemsidor har jag kommit i kontakt flera olika webbhotell i Sverige. Vissa har varit mina kunders val av hotell och en del har jag själv varit kund hos. Det började med Grasberg i slutet av 90-talet och efter det ett hotell i Malmö som senare blev uppköpt av ett företag som ombildades till Crystone. Och i och med Crystone startade problemen med långa svarstider och slöa ftp-linor.

När jag för Crystone flera gånger påtalade problemen med långa svarstider och besvärlig ftp fick jag till slut svaret att hyra en egen server. Då bytte jag till Space2u som var helt klart ett lyckokast ända tills för några månader sedan då samma typ av problematik uppkom även hos dem.

Nu är problemen så stora att dagligen mellan klockan 17.00 och 21.00 är mina webbplatser nästan omöjliga att nå eller så kan det ta ett par minuter innan sidan laddas. En potentiell kund väntar inte längre än max 20 sek innan hen går till någon av mina konkurrenters  webbplatser.  Streaming film och tv, tele- och videosamtal, allt ska gå genom nätet och belastningen på webbservrar ökar ju naturligtvis och frågan är i vilken takt webbhotellen bygger ut sin prestanda.

Bland de webbhotell som finns med på den benchmark-sida jag hittat som mäter prestandan på deras maskiner finns inte ett enda svenskt hotell utan röd markering. Den snabbaste webbservern finns i England sen kommer Finland USA osv..
http://www.webhosting-performance.com/sv/ Bästa svenska hotellet är Ballou.se
Finns ditt webbhotell finns med på listan?

Finns det webbhotell i Sverige som är bättre?
  
Som det ser ut just nu finns det inget av de större svenska webbhotellen som är riktigt dugliga i alla fall under kvällstid. Är det dags att byta till Manufrog i England?  Skriv en kommentar och namnge de du tycker är bra eller dåliga och se gärna till att de kommer med på benchmark-sidan.

serverDet är viktigt att välja ett bra webbhotell från start. Det är besvärligt och tidsödande att byta och kan innebära förluster i form av nertid om man t.ex har en webbshop. 

You must be logged in to post a comment.