Fem anledningar till att migrera från Joomla till WordPress

Wordpressjoomla

 

Community-orienterat: Joomlas styrka är dess utforming för community-orienterade webbplatser och som med sina inbyggda funktioner lämpar sig bra där man har många olika typer av användare eller medlemmar. WP har inga sådana inbyggda funktioner. Så om du behöver en hemsida där du vill ge flera nivåer av användar-åtkomst, kommer du att vara bättre betjänt av Joomla. WordPress fungerar mycket bättre för tvåvägs-kommunikation. Dvs mellan dig och dina läsare. Och det finns mängder WordPress plugin-program som hjälper dig att göra det.

Utvecklings-cykler: Joomla är ett bra innehållshanteringssystem, men utvecklingen går mycket långsamt när man jämför med WP. Joomla 1.5 tog lång tid innan det släpptes. Under tiden är WordPress mycket snabbare på att släppa uppdateringar och rätta till buggar och fel. Så om du vill dra nytta av den senaste publiceringstrenden är det bättre att använda WordPress.

Kompatibilitetstest: WP vinner denna strid utan tvekan. Vare sig det är ett webbplats-program som textlänk-annonser eller den senaste video-kommenteringssystemet. Chansen är stor att dessa tilläggstjänster först kommer att utvecklas för WordPress och sedan för Joomla.

Community-deltagande: WP vinner denna strid också. Det finns fler kostnadsfria nedladdningsbara tillägg eller plugins för WordPress än för Joomla. Detsamma gäller teman och mallar. Anledningen till detta är det större antal produktiva och även mer innovativa utvecklare som samarbetar kring WordPress. De flesta plugins som finns för Joomla och som är bra måste man också betala för i motsats till alla de fantastiska WordPress-plugins som finns tillgängliga gratis.

Import- och export-funktioner: WP triumferar igen. Import-funktionerna är en “lätt som en plätt” och export likaså! Rekommendationen står klar!
Välj ett CMS som gör det lätt att flytta ut ur kojan när man vill växa och bygga ut.

Källa: http://www.theindicast.com/writestuff5/technology/5-reasons-to-migrate-from-joomla-to-wordpress/