Tekniska plattformar

För WordPress är det självklara valet av teknisk plattform Linux.

Innehållhanteringssystem, även kallat CMS (Content Management System).

Tekniska plattformarDet finns på webben, som jag ser det, två huvudspår. Endera väljer man en microsoftlösning på Dot-Net-plattformen med t.ex Episerver som CMS, det finns för övrigt massor av andra liknande system men i de flesta fall är de förenade med höga licenskostnader och så även för Episerver.

Eller så väljer man en opensource-lösning på linuxserver med PHP och MySql. Även här finns många olika CMS att välja mellan t.ex: Drupal, Joomla eller WordPress. Här finns inga licenskostnader eftersom systemen utvecklas av programmerare och tekniker över hela världen som jobbar mer eller mindre ideellt.

Drupal är ett väl utvecklat CMS med många möjligheter men tyvärr ganska svårjobbat att sköta om för en vanlig användare. Joomla är enklare att administrera och passar bra till stora webbplatser som t.ex tidningar eller större portaler med många olika typer av användare/skribenter.

WordPress är det enklaste alternativet för mindre och mellanstora webbplatser. Lätt att komma igång med och att administrera. Dessutom sker utvecklingen av WordPress och alla dess plugins väldigt snabbt. Jag har arbetat med WordPress i ca sex års tid och rekommenderar detta CMS framför andra lösningar.

WordPress-utvecklarnas motto är användarvänlighet och funktionalitet. Här finns mer att läsa http://sv.wordpress.org/

You must be logged in to post a comment.